tala fou

Tala Fou / Blogs

Malamalama ia matou faʻamatalaga taimi moni

O le a le mea e mafai ona e tamo'e i luga ole la 12kW?

O le 12kW solar system o se fa'apipi'iina tele o le malosi o le la, e masani ona mafai ona fa'atupuina ia lava le eletise e fa'afetaui ai mana'oga malosi o se fale tele po'o se pisinisi laiti. E fa'alagolago le fa'atinoga moni ma le lelei i le tele o mea, e aofia ai le nofoaga, avanoa o le la, ma vaega o le faiga. O lenei tusiga o le a suʻesuʻeina mea e mafai ona e taʻavale i luga o le 12kW solar system, e aofia ai mea faigaluega a le fale, faʻamafanafana, malulu, ma taʻavale eletise, aʻo faʻatalanoaina foi aoga ma iloiloga o sea faʻapipiʻi.

1 (1)

Malamalama i le 12kW Solar System

O le 12kW solar system e aofia ai panels sola, se inverter, masini faʻapipiʻi, ma isi vaega talafeagai. O le faiga e faʻatatau i le 12 kilowatts, o le maualuga lea o le mana e mafai ona gaosia i lalo o tulaga lelei o le la. Ole aofa'iga ole malosi e maua ile taimi e fua ile kilowatt-itula (kWh). I le averesi, o le 12kW faʻaogaina lelei o le la e mafai ona gaosia i le va o le 1,500 i le 2,000 kWh i le masina, faʻalagolago i le nofoaga faʻafanua ma fesuiaiga o vaitau.

1 (2)

Gaosiga Malosiaga i Aso Taitasi

O le gaosiga o le malosi i aso taitasi o le 12kW system e mafai ona eseese tele, ae o se faʻatusatusaga masani e tusa ma le 40-60 kWh i le aso. O lenei laina e mafai ona tuʻuina atu ai se manatu faʻapitoa o mea e mafai ona e faʻamalosia:

Nofoaga o lo'o i ai le malamalama maualuga o le la (fa'ata'ita'iga, Southwest USA): O se masini 12kW e mafai ona fa'alatalata atu i le 60 kWh i le aso.

Va'aiga Fa'atatau o le La (fa'ata'ita'iga, Amerika i Matu sasa'e): E te fa'amoemoe e tusa ma le 40-50 kWh i le aso.

Itulagi puaoa pe itiiti le la: O gaosiga e mafai ona pa'u ile 30-40 kWh ile aso.

O le a le mea e mafai ona e tamoe i luga o le 12kW Solar System?

1. Meafaigaluega a Aiga

O le 12kW solar system e mafai ona fa'aola ai mea faigaluega eseese, e aofia uma ai mea taua ma mea taugata. O se fa'avasegaga lea o mea faigaluega masani ma le fa'aaogaina o le malosi:

1 (3)

A fa'apea ole fa'aoga masani i aso uma, ole 12kW solar system e mafai ona fa'amalieina le tele o mana'oga o nei masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o se pusaaisa, moli LED, ma se ea malulu e mafai ona oʻo atu i le 20-30 kWh i aso taʻitasi, faigofie ona lagolagoina e le gaosiga o le la o le 12kW system.

1 (4)

2. Fa'avevela ma Fa'alili Faiga

O le fa'avevela ma le fa'alili o lo'o fa'atusalia ai le tau tele o le malosi i le tele o fale. O le 12kW solar system e mafai ona fesoasoani i le eletise:

Fa'a'ele'ele Tutotonu: O se faiga lelei e fa'atino mo le 8 itula e mafai ona 'ai i le va o le 8 i le 32 kWh i aso ta'itasi, e fa'atatau i le lelei o le faiga.

Pamu vevela eletise: I tau malulu, e mafai e se pamu vevela ona faʻaoga ile 3-5 kWh ile itula. O le tamo'e mo le 8 itula e mafai ona 'ai pe tusa ma le 24-40 kWh.

O lona uiga e mafai e se faiga 12kW lapopo'a lelei ona fa'amalieina le tele, pe a le o mea uma, o tau fa'avevela ma fa'alili, aemaise lava pe a fa'apipi'i ma mea e fa'aogaina ai le malosi.

1 (5)

3. Ta'avale eletise (EV) Totogiina

Faatasi ai ma le faatupulaia o le lauiloa o taavale eletise, o le tele o tagata e ona fale e iai le la e mafaufau e molia a latou EV i le fale. O le auala lenei e mafai ai ona fesoasoani le 12kW solar system:

Fua Fa'atatau o le Malosiaga EV Charger: Ole tele ole la'asaga 2 e fa'agaoioia ile 3.3 kW i le 7.2 kW.

Mana'oga i Aso Ta'itasi: Fa'alagolago i au masaniga ta'avale, atonu e te mana'omia le fa'atumuina o lau EV mo le 2-4 itula i aso ta'itasi, fa'aaoga i le va o le 6.6 kWh i le 28.8 kWh.

O lona uiga e tusa lava pe fa'apipi'i masani, o le 12kW solar system e mafai ona fa'amalieina le mana'omia o le eletise o le EV a'o fa'aola mea faigaluega a le fale.

Tulaga lelei ole 12kW Solar System

1. Fa'asaoina o tau ile pili o Malosiaga

O se fa'amanuiaga muamua o le fa'apipi'iina o le 12kW solar system o se fa'aola tele i pili o le eletise. E ala i le faʻatupuina o lou lava malosi, e mafai ona e faʻaitiitia pe faʻaumatia lou faʻalagolago i le faʻasologa, e taʻitaʻia ai le tele o sefe i le taimi.

2. Mauaina ma Aafiaga Faalesiosiomaga

O le malosi o le la ose malosiaga fa'afouina, e saofagā i le fa'aitiitia o le kasa oona ma fa'alagolago i suau'u fa'ato'aga. O le suiga i le malosi ole la e fesoasoani e tetee atu ai i suiga o le tau ma siitia ai se siosiomaga mama.

3. Malosiaga Tutoatasi

O le i ai o le malosi ole la e fa'ateleina ai lou tuto'atasi malosi. E fa'aitiitia lou a'afia i fesuiaiga o tau o le malosi ma ta'u mai le fa'asologa, e maua ai le filemu o le mafaufau.

Manatu A'o Fa'apipi'i se 12kW Solar System

1. Tupe Teufaafaigaluega Muamua

O le tau muamua o le 12kW solar system e mafai ona taua tele, e masani lava mai le $20,000 i le $40,000, faʻalagolago i le lelei o meafaigaluega ma le lavelave faʻapipiʻi. Ae ui i lea, o lenei tupe faʻafaigaluega e mafai ona totogi i se taimi umi e ala i le faʻasaoina o le malosi ma faʻamalosia lafoga.

1 (6)

2. Avanoa Manaomia

O le 12kW solar system e masani ona mana'omia pe tusa ma le 800-1000 sikuea mita o le taualuga avanoa mo le la. E tatau i tagata e ona fale ona fa'amautinoa e lava a latou avanoa talafeagai mo le fa'apipi'iina.

3. Tulafono Fa'alotoifale ma Fa'aosofiaga

A'o le'i fa'apipi'iina, e tatau ona siaki tulafono fa'apitonu'u, pemita, ma fa'amalosi avanoa. O le tele o itulagi e ofoina atu lafoga aitalafu poʻo tupe toe totogi mo mea faʻapipiʻi la, ma faʻamalosia atili ai le faʻafaigaluegaina.

4. Teuina maa

Mo le fa'aopoopoina o le malosi tuto'atasi, e mafai e tagata e ona fale ona mafaufau i faiga e teu ai maa. E ui o nei faiga e manaʻomia ai tupe faʻaopoopo, latou te faʻatagaina oe e teuina le tele o le malosi e gaosia i le ao mo le faʻaaogaina i le po poʻo aso puaoa.

Fa'ai'uga

O le 12kW solar system o se fofo malosi mo le faʻafetauiina o manaʻoga malosi o se aiga tele poʻo pisinisi laiti. E mafai ona faʻamalosia lelei le tele o mea faigaluega, faʻamafanafana ma faʻamafanafana, ma taʻavale eletise, e oʻo atu ai i le faʻaolaina o tau ma faʻamanuiaga tau le siosiomaga.

E ui o le uluai tupe teufaafaigaluega atonu e tele, ae o le umi o faamanuiaga o le malosi tutoatasi, faʻaauau, ma le faʻaititia o pili eletise e avea ai le 12kW solar system o se iloiloga aoga mo le tele o tagata e ona fale. A'o fa'aauau pea le fa'aleleia o tekonolosi ma fa'aitiitia tau, o le malosi o le la o le a fa'atupula'ia le sao taua i lo tatou laufanua malosi.


Taimi meli: Oke-18-2024
Faafesootai matou
O oe:
Fa'asinomaga*