tala fou

Tala Fou / Blogs

Malamalama ia matou faʻamatalaga taimi moni

Sa'ilia o le Fa'amanino: Fa'afefea ona Fa'avasegaina Ma'a Fa'asaoina Mama?

O ituaiga maa fou e teu ai le malosi e aofia ai pamu vai, maa ta'i-acid, maa lithium, maa nickel-cadmium, ma maa nickel-metal hydride. O le ituaiga o le teuina o le malosi o le a fuafua ai ona vaega faʻaoga, ma eseese ituaiga maa teu oloa e iai o latou lelei ma le le lelei. Ole fa'amatalaga au'ili'ili lea ole ituaiga maa ta'itasi ma se au'ili'iliga o mea lelei ma leaga:

1. Pumi maa vai:

O ma'a fa'amama vai o lo'o avea pea ma tagata ta'uta'ua a le lalolagi i le tulaga o le teuina o le malosi. O le fa'aputuina o le malosi o le suavai o le fa'aoga tele lea, ma o le fa'aputuga o le eletise eletise e fa'atatau i se vaega la'ititi. O pamu vai e teu ai le malosi e ala i le pamuina o le vai mai se nofoaga maualalalo i se nofoaga maualuga, ona tuu ifo lea i lalo o le vai mai le mea maualuga pe a manaʻomia, ma faaliliu ai le malosi o le vai i le eletise e ala i le afi afi. O ona tulaga lelei e aofia ai le suiga maualuga-lelei, tele le teuina o mea e teu ai, taimi umi e teu ai, faʻagaioiga mautu, ola umi, ma isi mea le lelei o lona tau maualuga o le fausiaina, manaʻoga maualuga o fanua, taimi umi o le fausiaina, ma nisi o aʻafiaga i le siosiomaga.

2. Lead-acid maa:

O le maa ta'i-acid o se ituaiga o maa e teu ai. O ona electrodes e masani lava ona faia i le taʻitaʻia ma ona oxides, ma o le electrolyte o se sulfuric acid solution. I le tulaga ua molia o se maa taʻitaʻi-acid, o le vaega autu o le electrode lelei o le lead dioxide, ma o le vaega autu o le eletise leaga o le taʻitaʻi; i le tulaga faʻateʻaina, o vaega autu o le lelei ma le le lelei electrodes e lua taʻitaʻia sulfate. O le lelei o maa taʻitaʻi-acid e aofia ai le tau maualalo, faigofie le tausiga, umi le ola tautua, ma le gafatia e faʻasaga i le tetele o le taimi nei. O mea le lelei o le maualalo o le malosi, mamafa mamafa, ma e le talafeagai mo faʻaoga maualuga.

3. Maa Lithium:

O le maa Lithium o se ituaiga o maa e faʻaaogaina le uʻamea lithium poʻo le eletise lithium e fai ma mea eletise le lelei ma faʻaaogaina se vaifofo eletise e le o se vai. E mafai ona vaevaeina maa Lithium i ni vaega se lua: maa lithium-metal ma maa lithium-ion. O maa Lithium-ion e le o iai le lithium metallic ma e mafai ona toe faʻaaogaina. O maa u'amea Lithium e masani ona fa'aogaina le manganese dioxide e fai ma mea fa'aeletise lelei, u'amea lithium po'o lona u'amea u'amea e fai ma mea fa'aeletise le lelei ma se vaifofo eletise e le o se vai. O le lelei o maa lithium e aofia ai le maualuga o le malosi, mama, leai se mea e manatua ai, puʻupuʻu taimi faʻapipiʻi, ola umi, ma isi.

4. maa nikeli-cadmium:

O le maa Nickel-cadmium e mafai ona faʻapipiʻiina ma faʻamalo sili atu i le 500 taimi ma e taugofie ma umi. O lona teteʻe i totonu e laʻititi, o lona teteʻe i totonu e laʻititi lava, e mafai ona vave molia, e mafai ona tuʻuina atu le tele o le taimi nei i le uta, ma e laʻititi lava suiga o le voltage i le taimi o le faʻamalolo. Ose ma'a tu'u eletise DC sili ona lelei. Pe a faatusatusa i isi ituaiga o maa, o maa nickel-cadmium e mafai ona tetee atu i le soona totogi po o le soona lafo. O ona tulaga lelei e aofia ai le maualuga o le mana, maualalo le tetee i totonu, ola umi, ma isi.

asd (1)

O maa Lithium ua suia le auala tatou te teuina ma faʻaogaina le malosi io tatou olaga i aso uma. O nei fale eletise e mafai ona faʻaaogaina o loʻo i luma o mea fou, e ofoina atu le anoanoai o mea lelei e faʻaogaina ai mo le teuina o le malosi o le fale. Faatasi ai ma ituaiga eseese o maa lithium, o maʻa lithium-ion e tulaga ese mo lo latou lelei ma le faʻamaoni, ma avea ai ma filifiliga lauiloa mo le faʻaogaina o fale.

asd (2)

O ma'a Lithium e sili atu i le tele o vaega taua e fa'aatoatoaina mo le fa'aogaina o le malosi ile fale. O se tasi o latou faʻamanuiaga muamua o le maualuga o le malosi, lea e mafai ai ona latou teuina se tele o le malosi i totonu o se pusa faʻapipiʻi ma mama. O lenei mamanu fa'atusatusa e sili ona aoga mo nofoaga nofoia e ono fa'atapula'aina avanoa.

asd (3)

O le isi itu taua tele o maa lithium o lo latou leai o se aafiaga manatua, e le pei o maa nickel-cadmium masani. O lona uiga e mafai e tagata faʻaoga ona faʻapipiʻi ma faʻamalo maa lithium i soo se taimi e aunoa ma le popole i le faʻaitiitia o latou gafatia atoa. E le gata i lea, o maa lithium e puupuu le taimi e totogi ai, e mafai ai ona toe faʻaleleia vave ma faigofie pe a manaʻomia.

asd (4)

O se tasi o tulaga iloga o maa lithium e talafeagai mo le teuina o le malosi o le fale o lo latou ola umi. Faatasi ai ma le gafatia e tetee atu i le 6000 taamilosaga o le molia ma le lafoaia, o nei maʻa e ofoina atu le tumau ma le faʻamaoni mo le faʻaaogaina umi. O lenei umi o le ola e lagolagoina atili e se faʻamaonia 10-tausaga mataʻina, e maua ai e tagata e ona fale le filemu o le mafaufau ma le mautinoa ia latou tupe teufaafaigaluega.

asd (5)

Amensolar, i le avea ai o se taʻutaʻua gaosi oloa lithium fale, ua faʻatulagaina o ia lava i luma o le gaosiga o le malosi. O la latou tautinoga i le lelei ma le faʻafouina o loʻo faʻaalia i tekinolosi faʻaogaina e fausia ai maʻa e maua ai le faʻatinoina ma le faʻamaoni. E ala i le ofoina atu o maa lithium e oʻo atu i le 6000 taamilosaga ma se 10-tausaga faʻamaonia, Amensolar faʻamautinoa e maua e tagata faʻatau se oloa sili atu e fetaui lelei ma latou manaʻoga e teu ai le malosi.

asd (6)

I le faaiuga, o maa lithium e fai ma sui o se fofo e suia ai taaloga mo le teuina o le malosi o le fale, e maua ai le le mafaatusalia le faatinoga ma le faatuatuaina. Faatasi ai ma le maualuga o le malosi, mamanu mama, ola umi o le auaunaga, ma le gafatia vave o le tauina, o maa lithium mai tagata gaosi oloa e pei o Amensolar o loʻo faʻatulagaina tulaga fou mo le faʻaogaina o le malosi o fale. O le taliaina o le malosi o maa lithium e mafai ona suia ai le auala tatou te pulea ma faʻaogaina le malosi i totonu o tatou fale, saunia le auala mo se lumanaʻi sili atu ona gafataulimaina ma lelei.

asd (7)

Taimi meli: Ian-02-2024
Faafesootai matou
O oe:
Fa'asinomaga*