tala fou

Tala Fou / Blogs

Malamalama ia matou faʻamatalaga taimi moni

O le Lauga a Peresitene Biden e fa'atupuina ai le tuputupu a'e i totonu o le US Clean Energy Industry, Fa'aosoina Avanoa Tamaoaiga i le Lumanai.

SOTU

Na fofogaina e Peresitene Joe Biden lana saunoaga a le Setete o le Iuni ia Mati 7, 2024 (fa'aaloaloga: whitehouse.gov)

Na fofogaina e Peresitene Joe Biden lana lauga faaletausaga a le Setete o le Iuni i le Aso Tofi, ma se taulaiga malosi i le decarbonization. Na fa'ailoa e le Peresetene faiga na fa'atino e lana pulega e fa'aleleia ai le tuputupu a'e o le vaega o le malosi mama i totonu o le Iunaite Setete, fa'atasi ma fa'amoemoega fa'aitiitiga fa'aitiitiga kaponi. I le taimi nei, o loʻo faʻaalia e paaga mai vaega uma o le alamanuia o latou manatu i luga o le saunoaga a le Peresetene. O lenei pou o loʻo ofoina atu se tuʻufaʻatasiga puʻupuʻu o nisi o manatu faaalia na maua.

O le alamanuia mama mama i totonu o le Iunaite Setete o loʻo feagai ma le faʻatupulaia tele, ma maua ai avanoa tau tamaoaiga mo le lumanaʻi. I lalo o le taʻitaʻiga a Peresitene Biden, ua pasia le tulafono e faʻaosofia ai le faʻafaigaluegaina o vaega tumaoti i gaosiga maualuluga ma le malosi mama, e mafua ai le fausiaina o galuega ma le faʻalauteleina o le tamaoaiga. O faiga fa'avae a le Setete e iai sona sao taua i le fa'aogaina o puna'oa e ausia ai sini mama mama ma fa'amautinoa le fa'alagolagoina o le malosiaga.

O Heather O'Neill, Peresetene ma le Pule Sili o Advanced Energy United (AEU), na fa'amamafaina le taua o le fa'aogaina o tekonolosi fa'aola e fa'aonaponei ai atina'e malosi. O le fa'aletonu o faiga fa'aola fa'ato'aga fa'ato'aga ua fa'ailoa mai i mea na tutupu talu ai nei, ma fa'amamafaina ai le mana'oga mo le fa'aleleia o atina'e ma fa'ateleina tupe teufaafaigaluega i le malosi mama ma le teuina.

安装 (11)

O le Inflation Reduction Act (IRA), le Bipartisan Infrastructure Law (IIJA), ma le CHIPS ma le Science Act ua saunia le ala mo le sili atu i le $ 650 piliona i tupe faʻafaigaluega a le vaega tumaoti i le gaosiga o gaosiga ma le malosi mama, ma maua ai le fiasefulu afe o galuega i pisinisi uma. . Ae ui i lea, e tele mea e manaʻomia ona fai, faatasi ai ma se valaʻau mo le faʻatagaina o tulafono toe fuataʻi talafeagai e faafaigofie ai le fausiaina o fesoʻotaʻiga felauaiga i le va o setete ma faʻamalosia le faʻaogaina o le gaosiga o malosiaga.

O lo'o una'ia setete ina ia fa'amaua lenei malosi e ala i le fa'aaogaina o faiga fa'avae e lagolagoina ai le 100% mama mama sini a'o fa'amautinoa le gafatia ma le fa'amaoni o le fa'asologa. O le aveesea o pa puipui i le tele o galuega mama mama, ma taugofie mo aiga ma pisinisi e faʻaogaina masini eletise, ma faʻamalosia le faʻaogaina o mea faʻaoga e faʻaogaina ai tekinolosi faʻaola, o laasaga taua ia e faʻafetaui ai manaʻoga o le taimi nei.

O Jason Grumet, Pule Sili o le American Clean Power Association, na faʻaalia le faʻatulagaina o faʻamaumauga o le malosi mama i le 2023, e tusa ma le 80% o faʻaopoopoga fou malosi i totonu o le US E ui o le gaosiga o le malosi mama ma le gaosiga o loʻo faʻauluina le atinaʻeina o tagata lautele i le atunuʻu, o loʻo i ai. se mana'oga fa'anatinati e fa'anatinati fa'afouga, fa'avavevave faiga fa'ataga, ma fa'amalosia filifili sapalai mautu ina ia mautinoa le fa'atuatuaina, taugofie, ma mama le malosi o Amerika.

O Abigail Ross Hopper, Peresetene ma le Pule Sili o le Solar Energy Industries Association (SEIA), na ia faamamafaina le taua o le tele o malosiaga eseese e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaʻoga eletise o le atunuʻu. O le malosi o le la ua tele sona sao i le fa'aopoopoina o malosiaga fou, fa'atasi ai ma malosiaga fa'afouina e fa'amauina le tele o fa'aopoopoga fa'aletausaga mo le taimi muamua i le 80 tausaga. O le lagolago mo le gaosiga o le la i totonu o fale i tulafono talu ai nei e sili atu i soʻo se fuafuaga poʻo se faiga faʻavae muamua, e faʻaalia ai se avanoa taua mo le tuputupu aʻe ma le fausiaina o galuega i totonu o pisinisi.

Hybrid OnOff-Grid Inverte

O le suiga i le malosi mama e maua ai le avanoa e fa'atupu ai galuega, fa'afetaia'ia lu'itau o le si'osi'omaga, ma fausia ai se tamaoaiga sili atu ona aofia ai le malosi. Ole la ma fale teu oloa o lo'o fuafua e fa'aopoopo le sili atu i le $500 piliona le tau i le tamaoaiga i le isi sefulu tausaga o lumana'i, e fa'aalia ai le gafatia mo le fa'atupula'ia o le tamaoaiga ma le tausiga o le si'osi'omaga.

I le fa'ai'uga, o le fa'aauauina o le lagolago mo taumafaiga mama mama i le feterale ma le setete e taua tele mo le fa'aosoina o le tamaoaiga, fa'atalanoaina atugaluga o le si'osi'omaga, ma le fa'aleleia atili o le malosi i le lumana'i mo tagata Amerika uma. E ala i le faʻaogaina o punaoa ma tekinolosi o loʻo maua, e mafai e le Iunaite Setete ona taʻitaʻia le ala i se laufanua mama, sili atu ona gafatia le malosi.


Taimi meli: Mati-08-2024
Faafesootai matou
O oe:
Fa'asinomaga*