tala fou

Tala Fou / Blogs

Malamalama ia matou faʻamatalaga taimi moni

Ta'iala e Taofi le Malosiaga Tasi

O le teuina o le malosi e faasino i le faagasologa o le teuina o le malosi e ala i se ala poʻo se masini ma tuʻuina atu pe a manaʻomia. E masani lava, o le teuina o le malosi e fa'atatau i le teuina o le eletise. I se faaupuga faigofie, o le teuina o le malosi o le teuina o le eletise ma faʻaaogaina pe a manaʻomia.

ljj (2)

O le teuina o le malosi e aofia ai le tele o vaega eseese. E tusa ai ma le tulaga o le malosi o loʻo aʻafia ai i le faʻagasologa o le teuina o le malosi, e mafai ona vaevaeina tekinolosi faʻapipiʻi malosi i le teuina o le malosi faʻaletino ma le teuina o le malosi.

● O le teuina o le malosi faaletino o le teuina lea o le malosi e ala i suiga faaletino, lea e mafai ona vaevaeina i le kalave malosi teuina, elastic le teuina o le malosi, teuina o le kinetic, malulu ma vevela teuina, superconducting le teuina o le malosi ma le supercapacitor teuina malosi. Faatasi ai ma i latou, o le superconducting energy storage e na o le pau lea o tekinolosi e teuina saʻo ai le eletise.

● O le teuina o le malosi o vailaʻau o le teuina lea o le malosi i mea e ala i suiga o vailaʻau, e aofia ai le teuina o le malosi o le maa lona lua, le teuina o le malosi o le maa, le teuina o le hydrogen, le teuina o le malosi, le teuina o le uʻamea, ma isi. teuina.

O le faʻamoemoega o le teuina o le malosi o le faʻaaogaina lea o le eletise o loʻo teuina e avea o se punaʻoa faʻatonutonu faʻatonutonu malosi, teuina le malosi pe a laʻititi le uta o le grid, ma le faʻaaogaina o le malosi pe a maualuga le uta o le grid, mo le sele maualuga ma le faʻatumu o le vanu.
O se galuega e teu ai le malosi e pei o se "faletupe malosi" tele e manaʻomia ona totogi, teuina, ma tuʻuina atu. Mai le gaosiga e fa'aoga, e masani lava ona uia le malosi o le eletise i laasaga nei e tolu: gaosia o le eletise (fale eletise, nofoaga eletise) → felauaiga eletise (kamupani fa'apipi'i) → fa'aoga eletise (fale, fale gaosimea).
E mafai ona fa'atūina le teuina o le malosi i so'otaga e tolu o lo'o i luga, o lea e tutusa ai, o fa'aaliga fa'aoga o le teuina o le malosi e mafai ona vaevaeina i:le fa'atupuina o le malosi o le fa'aputuina o le malosi, fa'aputuina o le malosi, ma le fa'aputuina o le malosi.

ljj (3)

02

E tolu fa'ata'ita'iga fa'aoga tetele o le teuina o le malosi

Malosiaga teuina i le itu o le gaosiga o le eletise

E mafai foi ona ta'ua le teuina o le malosi i le itu o le gaosiga o le malosi i le itu o le eletise po o le teuina o le malosi i le itu o le eletise. E masani ona fausia i fale eletise eseese, faatoaga matagi, ma fale eletise photovoltaic. Ose nofoaga lagolago e fa'aaogaina e ituaiga eseese o fale eletise e fa'alauiloa ai le saogalemu ma le mautu o le fa'aogaina o le eletise. E masani ona aofia ai le teuina o le malosi masani e faʻavae i luga o le pamu pamu ma le teuina o le malosi fou e faʻavae i luga o le teuina o le malosi eletise, vevela (malulu) teuina o le malosi, faʻapipiʻiina le malosi o le ea, teuina o le eletise ma le hydrogen (ammonia) le teuina o le malosi.

ljj (4)

I le taimi nei, e lua ituaiga autu o le teuina o le malosi i le itu o le gaosiga o le eletise i Saina.O le ituaiga muamua o le mana vevela ma le teuina o le malosi. O lona uiga, e ala i le auala o le mana vevela + le teuina o le malosi tuʻufaʻatasia tulafono faatonutonu, o le lelei o le teuina o le malosi o le tali vave o loʻo faʻaalia i le taʻaloga, o le saoasaoa o le tali atu o iunite eletise ua faʻaleleia faʻapitoa, ma le gafatia o le tali atu o le mana vevela i le eletise. ua faaleleia. O le tufatufaina atu o le malosi o le vevela o le teuina o malosiaga fa'aletino ua fa'aaogaina lautele i Saina. Shanxi, Guangdong, Inner Mongolia, Hebei ma isi nofoaga o loʻo i ai le gaosiga o le mana vevela itu tuʻufaʻatasia galuega faʻatonutonu taimi.

O le vaega lona lua o le malosi fou ma le teuina o le malosi. Pe a faʻatusatusa i le malosi o le vevela, o le malosi o le matagi ma le malosi o le photovoltaic e matua faʻalavelave ma faʻafefe: o le tumutumu o le gaosiga o le eletise o loʻo faʻapipiʻiina i le ao, ma e le mafai ona fetaui tonu ma le maualuga o le manaʻomia o le eletise i le afiafi ma le po; o le tumutumu o le malosi o le matagi e matua le mautu i totonu o le aso, ma e i ai eseesega tau; eletise eletise teuina, e pei o se "stabilizer" o le malosi fou, e mafai ona faʻalelei ese fesuiaiga, lea e le gata e mafai ona faʻaleleia le malosi o le faʻaogaina o le malosi i le lotoifale, ae fesoasoani foi i le faʻaogaina o le malosi fou.

E teu ai le malosi o le itu

O le teuina o le malosi i le itu e faasino i punaoa e teu ai le malosi i totonu o le eletise e mafai ona tuʻufaʻatasia e ofisa faʻasalalau eletise, tali atu i manaʻoga fetuutuunai o le eletise eletise, ma faia se matafaioi faʻavaomalo ma faʻatulagaina. I lalo o lenei fa'amatalaga, e le fa'atapula'aina le nofoaga e fau ai le fa'aputuina o le malosi ma e 'ese'ese le fa'afaigaluegaina ma le faufale.

ljj (5)

O talosaga e aofia ai auaunaga fesoasoani malosi e pei o le seleina pito i luga, fa'atonutonu o taimi, fa'asao eletise ma auaunaga fou e pei o le teuina o le malosi tuto'atasi. O kamupani o lo'o tu'uina atu auaunaga e tele lava ina aofia ai kamupani fa'aola, kamupani eletise, tagata fa'aogaina eletise o lo'o auai i fefa'ataua'iga fa'avae maketi, kamupani e teu ai le malosi, ma isi. O le fa'amoemoe o le tausia lea o le saogalemu ma le mautu o le eletise ma fa'amautinoa le lelei o le eletise.

ljj (1)

E teu ai le malosi o tagata e faaaogāina

O le teuina o le malosi o le tagata e masani ona faasino i nofoaga e teu ai le malosi e fausia e tusa ai ma manaoga o tagata faaaoga i tulaga eseese o le faaaogaina o le eletise ma le faamoemoe e faaitiitia ai le tau o le eletise ma faaitiitia le paoa ma le paoa faatapulaaina. O le fa'ata'ita'iga autu o tupe mama o le teuina o malosiaga fa'apisinisi ma pisinisi i Saina o le fa'atauga o tau o le eletise. E mafai ona fesoasoani le teuina o le malosi i le itu a le tagata e ona le fale e sefe ai tau o le eletise e ala i le tauina o le eletise i le po pe a vaivai le eletise ma alu i le aso pe a maualuga le eletise. O le
Na tu'uina atu e le National Development and Reform Commission le "Fa'asilasilaga mo le Fa'aleleia atili o le Taimi e Fa'aaoga ai Tau Eletise", e mana'omia ai i nofoaga e sili atu i le 40% le fua faatatau o le eseesega i luga o le vanu, e le tatau ona fa'aititia le tau o le eletise. nai lo le 4:1 i le mataupu faavae, ma i isi nofoaga e le tatau ona itiiti ifo i le 3:1 i le mataupu faavae. Ole maualuga ole tau ole eletise e le tatau ona la'ititi ifo ile 20% ile maualuga ole tau ole eletise ile fa'avae. O le faʻalauteleina o le eseesega o tau o le vanu ua faʻavaeina le faʻavae mo le atinaʻeina tele o le faʻaogaina o le malosi o tagata faʻaoga.

03

Le fa'amoemoega o le atina'eina o tekonolosi e teu ai le malosi

I se tulaga lautele, o le atinaʻeina o tekinolosi e teu ai le malosi ma le tele o le faʻaogaina o masini e teu ai le malosi e le gata ina faʻamautinoa ai le manaʻomia o le eletise o tagata ma faʻamautinoa le saogalemu ma le mautu o le faʻaogaina o le eletise, ae faʻateleina foi le faʻalauteleina o le faʻafouina o malosiaga faʻafouina. , fa'aititia le kaponi fa'aoso, ma saofagā i le fa'atinoina o le "carbon peak and carbon neutrality".
Ae ui i lea, talu ai o nisi o tekinolosi e teu ai le malosi o loʻo i ai pea i lo latou pepe ma o nisi o talosaga e leʻi matua, o loʻo i ai pea le tele o avanoa mo le atinaʻeina i le vaega atoa o le teuina o le malosi. I lenei laʻasaga, o faʻafitauli o loʻo feagai ma tekinolosi e teu ai le malosi e aofia ai vaega nei e lua:
1) O le faʻaleleia o le fagu o maa e teu ai le malosi: puipuiga o le siosiomaga, maualuga le lelei, ma le tau maualalo. Fa'afefea ona atia'e ma'a fa'alesiosiomaga, maualuga-fa'atinoga, ma tau-maualalo ose autu taua i le tulaga o su'esu'ega ma atina'e e teu ai le malosi. E na'o le tu'ufa'atasiga fa'aletino o nei vaega e tolu e mafai ai ona tatou aga'i atu i le maketiina vave ma sili atu.
2) O le faʻamaopoopoina o le atinaʻeina o tekonolosi eseese o le teuina o le malosi : O tekinolosi faʻapipiʻi malosi taʻitasi e iai ona lava lelei ma le le lelei, ma o tekinolosi taʻitasi e iai lona lava fanua faʻapitoa. I le vaʻavaʻai atu i nisi o faʻafitauli faʻapitoa i lenei laasaga, afai e mafai ona faʻaogaina faʻatasi tekinolosi e teu ai le malosi, o le aʻafiaga o le faʻaogaina o le malosi ma le aloese mai vaivaiga e mafai ona ausia, ma faalua le taunuuga i le afa o le taumafaiga e mafai ona ausia. O le a avea fo'i lea ma ta'iala autu su'esu'e i le tulaga o le teuina o le malosi.
I le avea ai ma lagolago autu mo le atinaʻeina o le malosi fou, o le teuina o le malosi o le tekonolosi autu lea mo le faʻaliliuina o le malosi ma le paʻu, faʻatonuga maualuga ma le faʻaleleia atili, faʻasalalau ma faʻatulagaina, pulega ma le faʻaogaina. E fa'asolosolo i vaega uma o le atina'eina o le malosi fou ma le fa'aogaina. O le mea lea, o le faʻafouina ma le atinaʻeina o tekonolosi fou e teu ai le malosi o le a saunia ai le auala mo le suiga o le malosi i le lumanaʻi.

Auai ia Amensolar ESS, o le taʻitaʻi faʻalagolago i le teuina o le malosi o le fale ma le 12 tausaga o le faʻamaoni, ma faʻalautele lau pisinisi i a matou fofo faʻamaonia.

 


Taimi meli: Apr-30-2024
Faafesootai matou
O oe:
Fa'asinomaga*