tala fou

Tala Fou / Blogs

Malamalama ia matou faʻamatalaga taimi moni

I le Q4 2023, sili atu i le 12,000 MWh o le malosi e teu ai le malosi na faʻapipiʻiina i le maketi a Amerika.

BESS-Ninedot-1

I le kuata mulimuli o le 2023, o le maketi a le US e teu ai le malosi na faʻatulagaina faʻamaumauga fou i vaega uma, faʻatasi ai ma le 4,236 MW/12,351 MWh faʻapipiʻi i lena vaitaimi. Na faʻailogaina le 100% faʻateleina mai le Q3, e pei ona lipotia mai e se suʻesuʻega talu ai nei. Ae maise, na ausia e le vaega o le grid-scale le sili atu i le 3 GW o le faʻaaogaina i le kuata e tasi, toetoe a oʻo i le 4 GW naʻo ia, e tusa ai ma le lomiga lata mai a le US Energy Storage Monitor e Wood Mackenzie ma le American Clean Power Association (ACP). O le faʻaopoopoga o le 3,983 MW i le malosi fou e faʻatusalia ai le 358% faʻatupulaia pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2022. John Hensley, Sui Peresetene o Maketi ma Faiga Faʻavae Suʻesuʻega i le ACP, na faʻamamafaina le maualuga o le tuputupu aʻe o le alamanuia, fai mai, "O loʻo faʻaauau pea le faʻalauteleina o le gaosiga o le malosi, faʻatasi ai ma se kuata faʻamaumauga e saofagā i se tausaga manuia mo tekinolosi." Mo nisi faʻamatalaga, faʻamolemole mulimuli i le Amensolar!Nofoa Solar Battery, Oloa Malosiaga Fa'afouina, Faiga e teu ai Malosiaga o le Solar Battery, ma isi mataupu. Fa'asoa i luga o lau fa'ailoga e sili ona e fiafia i ai. I totonu o le US nofomau vaega, deployments oo atu i le 218.5 MW, sili atu i le kuata kuata faamaumauga faamauina o le 210.9 MW mai Q3 2023. A o vaaia Kalefonia le tuputupu ae o maketi, o Puerto Rico na maua se pa'u e ono fesootai ma suiga faaosofia. Vanessa Witte, tagata suʻesuʻe sinia i le vaega o le teuina o le malosi a Wood Mackenzie, na faʻaalia le malosi o le faʻatinoga o le maketi o le teuina o le malosi a le US i le Q4 2023, faʻatatau i le faʻaleleia o tulaga o le sapalai ma le faʻaitiitia o tau o le faiga. O faʻapipiʻi faʻapipiʻi taʻitaʻia na taʻitaʻia le kuata, faʻaalia ai le maualuga o le kuata-i-kuata faʻatupulaia i vaega ma faʻaiʻu le tausaga i le 113% faʻatusatusa i le Q3 2023. Kalefonia na tumau pea le taʻitaʻi i MW ma MWh faʻapipiʻi, sosoo ai ma Arizona ma Texas .

teuina o le malosi 1

Ole vaega ole Community, Commercial, and Industrial (CCI) e leai se suiga iloga i kuata-kuata, ma 33.9 MW fa'apipi'i ile Q4. O le gafatia faʻapipiʻi na vaelua tutusa i le va o Kalefonia, Massachusetts, ma Niu Ioka. E tusa ai ma le lipoti, o le aofaʻi o faʻasalalauga i le 2023 i vaega uma na oʻo atu i le 8,735 MW ma le 25,978 MWh, faʻailogaina le 89% faʻatusatusa i le 2022. I le 2023, na sili atu i le 2 GWh le teuina o oloa mo le taimi muamua, lagolagoina e se kuata muamua malosi mo le vaega CCI ma sili atu i le 200 MW o faʻapipiʻi i le Q3 ma le Q4 i le vaega nofoia.

teuina o le malosi 2

I le lima tausaga a sau, o le maketi nofomau o loʻo fuafua e faʻaauau pea ona olaola ma sili atu i le 9 GW o faʻapipiʻi. E ui lava o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi gafatia mo le vaega CCI e faʻamoemoe e maualalo i le 4 GW, o lona tuputupu aʻe e sili atu nai lo le faaluaina i le 246%. I le amataga o lenei tausaga, na taʻua ai e le US Energy Information Administration (EIA) le USteuina maae mafai ona si'itia le malosi i le 89% i le fa'ai'uga o le 2024 pe afai o lo'o fa'agaioiina uma faiga e teu ai le malosi i le taimi fa'atulagaina. O lo'o fa'amoemoe le au atia'e e fa'alautele le malosi o le ma'a a Amerika i luga atu o le 30 GW i le fa'ai'uga o le 2024. E o'o atu i le fa'ai'uga o le 2023, o lo'o fuafua ma fa'agaoioia le malosi o le ma'a i le US e tusa ma le 16 GW. Talu mai le 2021, o loʻo faʻatupulaʻia le teuina o maa i Amerika, aemaise lava i Kalefonia ma Texas, lea o loʻo tupu vave ai le malosi faʻafouina. O Kalefonia o lo'o ta'imua i le maualuga o le fa'apipi'iina o le gafatia e teu ai maa o le 7.3 GW, sosoo ai ma Texas ma le 3.2 GW. A tu'ufa'atasia, o isi setete uma e tusa ma le 3.5 GW o lo'o fa'aogaina le gafatia.


Taimi meli: Mati-20-2024
Faafesootai matou
O oe:
Fa'asinomaga*