tala fou

Tala Fou / Blogs

Malamalama ia matou faʻamatalaga taimi moni

Fa'amatalaga Au'ili'ili ole Fa'aputuga Malosiaga Lithium Battery Parameters

O maa o se tasi lea o vaega pito sili ona taua o faiga e teu ai malosiaga eletise. Faatasi ai ma le faʻaitiitia o tau o le lithium ma le faʻaleleia atili o le malosi o le malosi o le lithium battery, saogalemu ma le umi o le ola, o le teuina o le malosi ua faʻafeiloaʻi ai foi le tele o talosaga. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e te malamalama ai i le teuina o le malosi E tele vaega taua o lemaa lithium.

01

gafatia maa lithium

maa lithiumle gafatia o se tasi lea o fa'ailoga taua mo le fuaina o le fa'atinoga o le maa lithium. Ole malosi ole maa lithium ua vaevaeina ile fua fa'atatau ma le gafatia moni. I lalo o nisi tulaga (fuainumera lafoaʻi, vevela, faʻamutaina voltage, ma isi), o le aofaʻi o le eletise na tuʻuina atu e le maa lithium e taʻua o le gafatia (poʻo le Nominal capacity). O iunite masani ole gafatia ole mAh ma le Ah=1000mAh. O le faʻaaogaina o le 48V, 50Ah lithium battery e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le lithium battery capacity o le 48V × 50Ah = 2400Wh, o le 2.4 kilowatt itula.

02

fa'aola le maa lithium C fua faatatau

C o lo'o fa'aaogaina e fa'ailoa ai le tau o le maa lithium ma le fua o le gafatia. Totogi ma le fa'asa'o fua = totogi ma le tu'uina atu i le taimi nei / fua fa'atatau. Mo se faʻataʻitaʻiga: pe a faʻateʻaina se maa lithium ma le malosi faʻatatau o le 100Ah i le 50A, o lona fua faʻaalu o le 0.5C. 1C, 2C, ma le 0.5C o fua faatatau o le lafoaia o le maa lithium, o se fuataga o le saoasaoa o le lafoaia. Afai o le gafatia faʻaaogaina e faʻamalo i le 1 itula, e taʻua o le 1C discharge; pe afai e faʻateʻaina i le 2 itula, e taʻua o le 1/2=0.5C discharge. E masani lava, o le gafatia o le maa lithium e mafai ona iloa e ala i le faʻafefe eseese. Mo se maa lithium 24Ah, o le 1C faʻamalo o loʻo i ai nei o le 24A ma le 0.5C faʻamalo o le taimi nei o le 12A. O le tele o le alu alu. E puupuu foi le taimi e lafoai ai. E masani lava pe a talanoa e uiga i le fua o se faiga e teu ai le malosi, o loʻo faʻaalia i le maualuga o le malosi o le faʻaogaina o le masini / faʻaogaina (KW / KWh). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o se nofoaga e teu ai le malosi e 500KW/1MWh. O le 500KW o loʻo faʻatatau i le maualuga o le totogi ma le tuʻuina atu o le faʻaogaina o le malosi. Malosiaga, 1MWh o lo'o fa'atatau i le fa'aogaina o le malosi o le eletise. Afai e tuʻuina atu le malosiaga ma le mana faʻatatau o le 500KW, o le malosi o le eletise e faʻateʻa i le 2 itula, ma le fua faʻatatau o le 0.5C. 

03

SOC (State of charge) state of charge

O le tulaga o le totogi o le maa lithium i le Igilisi o le State of Charge, poʻo le SOC mo se faʻapuupuuga. E faasino i le fua faatatau o le gafatia o totoe o le maa lithium pe a uma ona faʻaaogaina mo se vaitaimi poʻo le le faʻaaogaina mo se taimi umi ma lona gafatia i le setete atoa. E masani ona fa'aalia o se pasene. I se faaupuga faigofie, o le gafatia o totoe o le maa lithium. mana.

vv (2)

04

DOD (Depth of Discharge) loloto o le lafoaia

O le loloto o le fa'amalo (DOD) o lo'o fa'aaogaina e fua ai le pasene i le va o le ma'a lithium ma le malosi fa'atatau i le maa lithium. Mo le maa lithium tutusa, o le seti DOD loloto e faʻatusatusa i le ola o le taamilosaga o le lithium battery. O le loloto o le loloto o le lafoaia, o le puʻupuʻu o le ola o le taamilosaga o le lithium battery. O le mea lea, e taua le faapaleniina o le taimi e manaʻomia ai le maa lithium ma le manaʻoga e faʻalautele le ola o le taamilosaga o le lithium battery.

Afai o le suiga i le SOC mai le gaogao atoa i le faʻatumu atoa o loʻo faʻamauina o le 0 ~ 100%, ona faʻaaogaina lea, e sili ona lelei le faʻaogaina o le lithium battery i le va o le 10% ~ 90%, ma e mafai ona faʻaogaina i lalo. 10%. O le a ova le fa'asalaina ma o le a tupu nisi fa'alavelave fa'afuase'i, lea e a'afia ai le ola o le maa lithium.

vv (1)

05

SOH (State o le Soifua Maloloina) tulaga o le soifua maloloina maa lithium

SOH (State of Health) o lo'o fa'ailoa mai ai le malosi o le maa lithium o lo'o iai nei e teu ai le eletise e fa'atatau i se maa lithium fou. E faasino i le fua faatatau o le malosi atoa o le maa lithium i le taimi nei i le malosi atoa o le maa lithium fou. O le fa'amatalaga o lo'o iai nei o le SOH o lo'o fa'aalia i le tele o itu e pei o le malosi, eletise, tete'e i totonu, ta'amilosaga taimi ma le malosi maualuga. Malosiaga ma gafatia e sili ona faʻaaogaina.

E masani lava, pe a pa'ū le malosi o le maa lithium (SOH) i le tusa ma le 70% i le 80%, e mafai ona manatu ua oʻo i le EOL (faaiʻuga o le ola o le lithium battery). SOH o se faʻailoga e faʻamatalaina ai le tulaga o le soifua maloloina o loʻo i ai nei o le lithium battery, ae o le EOL o loʻo faʻaalia ai o le lithium battery ua oʻo i le iuga o le olaga. Manaomia ona sui. E ala i le mataʻituina o le tau o le SOH, o le taimi mo le lithium battery e oʻo atu ai i le EOL e mafai ona vaʻaia ma mafai ona faia le tausiga ma le pulega talafeagai.

 


Taimi meli: Me-08-2024
Faafesootai matou
O oe:
Fa'asinomaga*