nūhou

Nūhou / Blogs

E hoʻomaopopo i kā mākou ʻike manawa maoli

ʻEhia ka nui o nā ʻeke e pono ai ʻoe e holo i kahi hale ma ka lā?

No ka hoʻoholo ʻana i ka nui o nā pākahi āu e pono ai e holo i kahi hale ma ka mana o ka lā, pono e noʻonoʻo ʻia kekahi mau mea:

1 (1)

Hoʻohana ikehu i kēlā me kēia lā:E helu i kāu awelika hoʻohana ikehu i kēlā me kēia lā ma kilowatt-hola (kWh). Hiki ke koho ʻia kēia mai kāu mau pila uila a i ʻole ka hoʻohana ʻana i nā mea nānā ikehu.

Hua'ōlelo Panel Solar:E hoʻoholo i ka awelika o ka hana ikehu o kēlā me kēia lā o kāu mau paneli lā ma kWh. Pili kēia i ka pono o nā panela, nā hola o ka lā i kou wahi, a me ko lākou ʻano.

Kaha Bati:E helu i ka nui o ka waiho ʻana o nā pila ma kWh. Hoʻopili kēia i ka nui o ka ikehu āu e makemake ai e mālama no ka hoʻohana ʻana i nā pō a i ʻole nā ​​​​lā ao ʻeleʻele ke emi ka hana o ka lā.

1 (2)
1 (3)

ʻO ka hohonu o ka hoʻokuʻu ʻana (DoD): E noʻonoʻo i ka hohonu o ka hoʻokuʻu ʻana, ʻo ia ka pakeneka o ka hiki ke hoʻohana pono ʻia. No ka laʻana, he 50% DoD hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka hapalua o ka mana pākaukau ma mua o ka pono e hoʻopiha hou.

Voltage Battery and Configuration: E hoʻoholo i ka volta o ka panakō pila (maʻamau 12V, 24V, a i ʻole 48V) a pehea e hoʻohui ʻia ai nā ʻaʻa (ma ke ʻano a i ʻole ka like) no ka loaʻa ʻana o ka mana a me ka volta.

Pūnaehana Pono:Ke kumu o ka hoʻolilo ʻana i ka ikehu a me ka mālama ʻana. Loaʻa i nā mea hoʻohuli o ka lā a me nā pākaukau nā helu kūpono e pili ana i ka hana holoʻokoʻa o ka ʻōnaehana.

1 (4)

Ka Laʻana Helu:

E noʻonoʻo kākou i ka helu hypothetical:

Hoʻohana ikehu i kēlā me kēia lā:E noʻonoʻo i ka ʻai ʻana o kou hale i ka awelika o 30 kWh i kēlā me kēia lā.

Hua'ōlelo Panel Solar:ʻO ka awelika o 25 kWh i kēlā me kēia lā.

Pono ʻia ka mālama ʻana i ka pākaukau: No ka uhi ʻana i ka pō a i ʻole ka wā ao, hoʻoholo ʻoe e mālama i ka ikehu kūpono e like me kāu ʻai i kēlā me kēia lā. No laila, pono ʻoe i kahi hiki ke mālama i ka pākaukau o 30 kWh.

Ka hohonu o ka hoʻokuʻu ʻana: I ka manaʻo ʻana he 50% DoD no ka lōʻihi o ka pākaukau, pono ʻoe e mālama i ʻelua manawa o ka hoʻohana ʻana i kēlā me kēia lā, ʻo ia hoʻi, 30 kWh × 2 = 60 kWh o ka mana pākaukau.

Voltage Bank Bateri: E koho i kahi panakō 48V no ka ʻoi aku ka maikaʻi a me ka hoʻohālikelike ʻana me nā mea hoʻohuli lā.

Koho Batri: Inā koho ʻoe i nā ʻaʻa me ka volta o 48V a me 300 ampere-hola (Ah) i kēlā me kēia. E helu i ka huina kWh hiki:

[\text{Ka huina kWh} = \text{Voltage} \times \text{Capacity} \times \text{Number of Battery}]

Ke manaʻo nei ʻo kēlā me kēia pākahi he 48V, 300Ah:

[\text{Ka huina kWh} = 48 \text{V} \times 300 \text{Ah} \times \text{Numera o na Bateri} / 1000]

E hoohuli i na hola ampere i mau hola kilowatt (me he 48V):

[\text{Ka huina kWh} = 48 \times 300 \times \text{Numera o na Bateri} / 1000]

Kōkua kēia helu ʻana iā ʻoe e hoʻoholo i ka nui o nā pila āu e pono ai e pili ana i kāu koi pono ikehu a me ka hoʻonohonoho ʻōnaehana. Pono paha nā hoʻololi e pili ana i nā kūlana o ka lā kūloko, nā ʻano like ʻole o ke kau, a me nā ʻano hoʻohana ponoʻī o ka home.

ʻO kekahi nīnau e ʻoluʻolu e kelepona mai iā mākou, hāʻawi iā ʻoe i kahi hopena maikaʻi loa!

1 (5)

Ka manawa hoʻouna: Jul-17-2024
Kāhea iā mā˚ou
ʻo ʻoe:
ʻIkepili*