nyheder

Nyheder / Blogs

Forstå vores oplysninger i realtid

Detaljeret forklaring af lithiumbatteriparametre for energilagring

Batterier er en af ​​de vigtigste dele af elektrokemiske energilagringssystemer. Med reduktionen af ​​omkostningerne til lithiumbatterier og forbedringen af ​​lithiumbatteriets energitæthed, sikkerhed og levetid har energilagring også indvarslet store applikationer. Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå energilagring Flere vigtige parametre forlithium batteri.

01

lithium batterikapacitet

lithium batteriKapacitet er en af ​​de vigtige præstationsindikatorer til måling af lithiumbatteriets ydeevne. Kapaciteten af ​​et lithiumbatteri er opdelt i nominel kapacitet og faktisk kapacitet. Under visse forhold (afladningshastighed, temperatur, termineringsspænding osv.) kaldes mængden af ​​elektricitet, der frigives af lithiumbatteriet, nominel kapacitet (eller nominel kapacitet). Almindelige kapacitetsenheder er mAh og Ah=1000mAh. Tager man et 48V, 50Ah lithiumbatteri som eksempel, er lithiumbatteriets kapacitet 48V×50Ah=2400Wh, hvilket er 2,4 kilowatttimer.

02

lithium batteri afladning C rate

C bruges til at angive lithiumbatteriets opladning og afladningskapacitet. Lade- og afladningshastighed = lade- og afladningsstrøm/nominel kapacitet. For eksempel: Når et lithiumbatteri med en nominel kapacitet på 100Ah aflades ved 50A, er dets afladningshastighed 0,5C. 1C, 2C og 0,5C er lithiumbatteriets afladningshastigheder, som er et mål for afladningshastigheden. Hvis den brugte kapacitet aflades på 1 time, kaldes det 1C afladning; hvis det aflades på 2 timer, kaldes det 1/2=0,5C afladning. Generelt kan lithiumbatteriets kapacitet detekteres gennem forskellige afladningsstrømme. For et 24Ah lithiumbatteri er 1C-afladningsstrømmen 24A, og 0,5C-afladningsstrømmen er 12A. Jo større udladningsstrøm. Udledningstiden er også kortere. Normalt når man taler om skalaen af ​​et energilagringssystem, udtrykkes det ved den maksimale effekt af systemet/systemets kapacitet (KW/KWh). For eksempel er skalaen af ​​et energilagerkraftværk 500KW/1MWh. Her refererer 500KW til den maksimale opladning og afladning af energilagringssystemet. Effekt, 1MWh refererer til kraftværkets systemkapacitet. Hvis strømmen aflades med en mærkeeffekt på 500KW, aflades kraftværkets kapacitet på 2 timer, og afladningshastigheden er 0,5C. 

03

SOC (State of charge) ladetilstand

Lithiumbatteriets ladetilstand på engelsk er State of Charge, eller kort sagt SOC. Det refererer til forholdet mellem lithiumbatteriets resterende kapacitet, efter at det har været brugt i en periode eller stået ubrugt i lang tid, og dets kapacitet i fuldt opladet tilstand. Det udtrykkes normalt som en procentdel. Kort sagt er det lithiumbatteriets resterende kapacitet. magt.

vv (2)

04

DOD (Depth of Discharge) udledningsdybde

Depth of Discharge (DOD) bruges til at måle procentdelen mellem lithiumbatteriets afladning og lithiumbatteriets nominelle kapacitet. For det samme lithiumbatteri er den indstillede DOD-dybde omvendt proportional med lithiumbatteriets levetid. Jo dybere afladningsdybden er, jo kortere er lithiumbatteriets levetid. Derfor er det vigtigt at afbalancere den nødvendige driftstid for lithiumbatteriet med behovet for at forlænge lithiumbatteriets levetid.

Hvis ændringen i SOC fra helt tom til fuldt opladet registreres som 0~100%, så er det i praktiske applikationer bedst at få hvert lithiumbatteri til at fungere i området 10%~90%, og det er muligt at operere under 10 %. Det vil blive overafladet, og der vil forekomme nogle irreversible kemiske reaktioner, som vil påvirke lithiumbatteriets levetid.

vv (1)

05

SOH (State of Health) lithiumbatteriets sundhedsstatus

SOH (State of Health) angiver det nuværende lithiumbatteris evne til at lagre elektrisk energi i forhold til et nyt lithiumbatteri. Det refererer til forholdet mellem det nuværende lithiumbatteris fuld-opladede energi og det nye lithiumbatteris fuld-opladede energi. Den nuværende definition af SOH afspejles hovedsageligt i flere aspekter såsom kapacitet, elektricitet, intern modstand, cyklustider og spidseffekt. Energi og kapacitet er de mest udbredte.

Generelt, når lithiumbatteriets kapacitet (SOH) falder til omkring 70% til 80%, kan det anses for at have nået EOL (slut på lithiumbatteriets levetid). SOH er en indikator, der beskriver den aktuelle helbredsstatus for lithiumbatteriet, mens EOL angiver, at lithiumbatteriet har nået slutningen af ​​levetiden. Skal udskiftes. Ved at overvåge SOH-værdien kan tiden for lithiumbatteriet til at nå EOL forudsiges, og tilsvarende vedligeholdelse og styring kan udføres.

 


Indlægstid: maj-08-2024
Kontakt os
Du er:
Identitet*