nyheder

Nyheder / Blogs

Forstå vores oplysninger i realtid

DC-kobling og AC-kobling, hvad er forskellen mellem energilagringssystemets to tekniske ruter?

I de senere år er teknologien til produktion af solceller gået frem med stormskridt, og den installerede kapacitet er steget hurtigt. Imidlertid har fotovoltaisk elproduktion mangler som intermitterende og ukontrollerbar. Inden det behandles, vil storstilet direkte adgang til elnettet have stor indflydelse og påvirke elnettets stabile drift. . Tilføjelse af energilagringsforbindelser kan gøre solcelleproduktion jævnt og stabilt output til nettet, og storstilet adgang til nettet vil ikke påvirke nettets stabilitet. Og solcelle + energilagring, systemet har et bredere anvendelsesområde.

asd (1)

Fotovoltaisk lagersystem, inklusive solcellemoduler, controllere,invertere, batterier, læs og andet udstyr. På nuværende tidspunkt er der mange tekniske ruter, men energien skal opsamles på et vist tidspunkt. På nuværende tidspunkt er der hovedsageligt to topologier: DC-kobling "DC Coupling" og AC-kobling "AC Coupling".

1 DC koblet

Som vist på nedenstående figur lagres DC-strømmen, der genereres af det fotovoltaiske modul, i batteripakken gennem controlleren, og nettet kan også oplade batteriet gennem den tovejs DC-AC-konverter. Opsamlingspunktet for energi er ved DC-batterienden.

asd (2)

Arbejdsprincippet for DC-kobling: når solcelleanlægget kører, bruges MPPT-controlleren til at oplade batteriet; når den elektriske belastning er efterspurgt, vil batteriet frigive strømmen, og strømmen bestemmes af belastningen. Energilagringssystemet er tilsluttet nettet. Hvis belastningen er lille, og batteriet er fuldt opladet, kan solcelleanlægget levere strøm til nettet. Når belastningseffekten er større end PV-effekten, kan nettet og PV levere strøm til belastningen på samme tid. Fordi fotovoltaisk strømproduktion og belastningsstrømforbrug ikke er stabile, er det nødvendigt at stole på batteriet for at balancere systemets energi.

2 AC koblet

Som vist på nedenstående figur omdannes den jævnstrøm, der genereres af solcellemodulet, til vekselstrøm gennem inverteren, og føres direkte til belastningen eller sendes til nettet. Nettet kan også oplade batteriet gennem en tovejs DC-AC tovejskonverter. Energiens samlingspunkt er i kommunikationsenden.

asd (3)

Arbejdsprincippet for AC-kobling: det inkluderer fotovoltaisk strømforsyningssystem og batteristrømforsyningssystem. Solcelleanlægget består af solcelleanlæg og nettilsluttede invertere; batterisystemet består af batteripakker og tovejsinvertere. Disse to systemer kan fungere uafhængigt uden at forstyrre hinanden, eller de kan adskilles fra det store elnet for at danne et mikronetsystem.

Både DC-kobling og AC-kobling er i øjeblikket modne løsninger, hver med sine egne fordele og ulemper. I henhold til forskellige applikationer skal du vælge den bedst egnede løsning. Det følgende er en sammenligning af de to løsninger.

asd (4)

1 omkostningssammenligning

DC-kobling inkluderer controller, tovejsinverter og overførselskontakt, AC-kobling inkluderer nettilsluttet inverter, tovejsinverter og strømfordelingsskab. Ud fra et omkostningsperspektiv er controlleren billigere end den nettilsluttede inverter. Overførselsafbryderen er også billigere end strømfordelingsskabet. DC-koblingsskemaet kan også laves om til en styre- og inverter integreret maskine, hvilket kan spare udstyrsomkostninger og installationsomkostninger. Derfor er omkostningerne ved DC-koblingsordningen lidt lavere end for AC-koblingsordningen.

2 Anvendelsessammenligning

DC-koblingssystem, controller, batteri og inverter er serieforbundet, forbindelsen er relativt tæt, men fleksibiliteten er dårlig. I AC-koblingssystemet er den nettilsluttede inverter, lagerbatteri og tovejskonverter parallelle, forbindelsen er ikke tæt, og fleksibiliteten er god. For eksempel, i et allerede installeret solcelleanlæg er det nødvendigt at installere et energilagringssystem, det er bedre at bruge AC-kobling, så længe et batteri og en tovejskonverter er installeret, vil det ikke påvirke det originale solcelleanlæg, og energilagringssystemet Designet har i princippet ingen direkte sammenhæng med solcelleanlægget og kan bestemmes efter behov. Hvis det er et nyinstalleret off-grid system, skal solceller, batterier og invertere designes efter brugerens belastningseffekt og strømforbrug, og et DC koblingssystem er mere velegnet. DC-koblingssystemets effekt er dog relativt lille, generelt under 500kW, og det er bedre at styre det større system med AC-kobling.

3 effektivitetssammenligning

Set ud fra solcellernes udnyttelseseffektivitet har de to ordninger deres egne karakteristika. Hvis brugeren belaster mere om dagen og mindre om natten, er det bedre at bruge AC-kobling. De fotovoltaiske moduler leverer direkte strøm til belastningen gennem den nettilsluttede inverter, og effektiviteten kan nå mere end 96%. Hvis brugerens belastning er relativt lille i løbet af dagen og mere om natten, og den fotovoltaiske elproduktion skal opbevares om dagen og bruges om natten, er det bedre at bruge DC-kobling. Solcellemodulet lagrer elektricitet til batteriet gennem controlleren, og effektiviteten kan nå mere end 95%. Hvis det er vekselstrømskobling, skal fotovoltaik først omdannes til vekselstrøm gennem en inverter og derefter omdannes til jævnstrøm gennem en tovejs konverter, og effektiviteten vil falde til omkring 90%.

asd (5)

Amensolar'sN3Hx serie splitfase invertereunderstøtter AC-kobling og er designet til at forbedre solenergisystemer. Vi byder flere distributører velkommen til at slutte sig til os for at promovere disse innovative produkter. Hvis du er interesseret i at udvide dit produktudbud og levere højkvalitets invertere til dine kunder, inviterer vi dig til at samarbejde med os og drage fordel af den avancerede teknologi og pålidelighed i N3Hx-serien. Kontakt os i dag for at udforske denne spændende mulighed for samarbejde og vækst i industrien for vedvarende energi.


Indlægstid: 15-feb-2023
Kontakt os
Du er:
Identitet*